M2 priser 4. kvartal 2022 for ejerlejligheder

Så gik den ikke længere m2-priserne, i stort set alle landsdele, er faldet i 4. kvartal 2022. Men faldet kommer også efter, at priserne i langt de fleste landsdele steg i de første 3 kvartaler i 2022. Ja, faktisk så man i region Hovedstaden ny rekord på m2-prisen i 3. kvartal 2022. Og en stigning i de første 3 kvartaler viser bare, at vi står økonomisk stærkt i Danmark. For selv høj inflation og stigende renter har ikke skræmt boligkøberne de første 3 kvartaler. Men nu gik luften ud af prisstigningerne og pilen peger nedad. Men hvor langt skal priserne falde? Det kommer an på renten, udbuddet og historierne som medierne bringer.

Som vi tidligere i et blogopslag skrev, så var der en krise hos mange ejendomsmæglere i år 2022, da antallet af solgte boliger faldt drastisk. For at en ejendomsmægler kan tjene penge, skal der sælges en bolig. Og når der ikke er fremvisninger eller interesse for de udbudte boliger er lav, ja så er det prisen som der er noget galt med. Og priserne er begyndt at blive justeret. Men igen, fra hvilket niveau bliver priserne justeret fra. Når man ser, at et hus er faldet med 30%, så er det ikke ensbetydende med, at markedet generelt er faldet i samme område. For det kan jo, være at den enkelte bolig var prissat for optimistisk og urealistisk og derfor har det været nødvendigt at prisjustere den enkelte bolig med hele 30%.  

I 4. kvartal 2022 oplevede mange ejendomsmæglere et fald i bolighandlerne. Mærkeligt nok, kan man fristet til at sige, eftersom det nu viser sig fra 4. kvartalstal, at det var i den periode, at boligkøberne kunne gøre en handlen med store afslag.

Vi kender ikke m2-priserne for 1. kvartal 2023. Men som aktiv ejendomsmæglere, kan vi fortælle at vi i januar oplevede en stigende aktivitet i antal fremvisninger. Ligeledes var interessen stigende i februar 2023, hvor renten på et fastforrentet obligationslån faldt til 4%. I februar 2023, steg antallet af bolighandler hos mange ejendomsmæglere. I starten af marts 2023 kom der flere nyheder i medierne, som oplyste at boligmarkedet var tøet op og der igen var kommet skub i handlerne. Men da nyhederne blev fortalt, beroede det på statistik fra februar. I marts 2023 steg renten på det fastforrentet obligationslån til 5%, hvilket igen gør, at det bliver lidt dyrere at finansiere sit boligkøb.

Hvad er din bolig værd? Prøv vores prisberegner og få et boligskøn af din boligværdi. Vi har opdateret beregnerens tal, så 4. kvartals tal nu er registeret. Husk på, at resultatet kun er et estimat af værdien på din bolig. Vi vil meget gerne komme og give en uforpligtende og gratis vurdering af din bolig. Bestil en vurdering online allerede i dag her: https://www.wilstrupbolig.dk/vurdering 

Skal du købe, kan vi også hjælpe som køberrådgiver. Læs evt. mere om køberrådgvining her: https://boligsalgsguide.dk/koeberraadgivning-hus/