Efter nedtur kommer optur

Økonomer og vismænd udtaler sig om fremtidens prisudvikling. Men hvem har en krystalkugle og kan se ind i fremtiden? Lad os slå fast at historisk, så har mursten været en god investering over lang tid. Og historisk, så efter nedtur kommer optur og efter optur kommer nedtur. Boligmarkedet har store udsving igennem årene. Typisk plejede man at sige 7 gode år og 7 dårlige år.

Vi vil godt gætte hvordan prisudviklingen vil blive i de kommende år, men bestemt ikke sige at vi ved det med sikkerhed. For mange faktorer spiller ind.

  • Udbud og efterspørgsel.
  • Renteniveau.
  • Stemningen i medierne – skriver journalisterne markedet op eller ned.
  • Noget tyder på, at der kommer en recession om lidt og dette kan betyde større arbejdsløshed.
  • Nye offentlige vurderinger (de dyrere boliger bliver ramt).
  • Er der kommet ro på verdenssamfundet, krig, høj inflation, energipriser mm.  

Og selvom Danmark er et lille land, så er der meget stor forskel på, hvor i landet man bor. Faktisk er det svært at generalisere og sige at priserne stiger eller falder i landet. For vi har oplevet perioder, hvor priserne har været stigende i København og andre store byer, mens priserne i samme periode har faldende i andre områder også Nordsjælland.

I september 2022, ser vi store prisnedjusteringer også i København. Og i København peger pilen nedad. September 2021 udgjorde den gennemsnitlige m2-pris kr. 51.789 og i september 2022 udgjorde den gennemsnitlige m2-pris kr. 49.517. Af de nuværende boliger som er til salg, er der mere end 30 boliger som er nedsat med over 20% i pris og den laveste m2-pris er på kr. 21.154,- for 65 m2 på Centerparken 10, 3. tv., 2500 Valby.  

Hvad er din bolig værd? Prøv vores prisbegner allerede i dag.