Prisberegner af bolig | hvad er din bolig værd

Prisudvikling

Lidt historie fra boligmarkedet i Nordsjælland.

Hvad er din bolig værd?

Ja, det har altid interesseret pressen, uanset om det er gode eller dårlige tider i boligbranchen, at skrive om det.
I 2006 og 2007, var der dagligt avisartikler hvor journalisterne skrev, at hver dag man vågende op til en ny dag, så havde boligejerne tjent penge, fordi værdien af boligerne steg og steg. Men i efteråret 2008 kom finanskrisen og dette gjorde, at boligmarkedet i en del efterfølgende år var på et lavt niveau af antal solgte boliger og samtidig var priserne faldet med op til 40% i Nordsjælland. Heldigvis steg priserne i fra 2015 og frem til 2021, hvor man igen kunne slå toppriserne fra 2007 (før finanskrisen).


Under Corona krisens start stod økonomer i kø for at udtale sig negativt om fremtiden på boligmarkedet. Spådommen gik på at din bolig vil tabe værdi. Men stik mod forventningerne steg boligpriserne voldsomt. Der blev lavet den ene hjælpepakke efter den anden og der blev dumpet milliarder af milliarder ud i verdensøkonomien. Renten gik hen og blev historisk lav. I marts 2021 kunne man som boligejer optage et 30-års obligationslån til 0%, nærmest uhørt og lavt.

Ulykkeligvis ændrede alt sig d. 24. februar 2022 og på ganske kort tid er boligmarkedet vendt, så det nu er blevet købers marked. Renten er på et 30-års obligationslån på steget til 5%. Inflationen stiger og energipriserne er steget. I 2021 kostede en kubikmeter gas ca. 4 kr. og i august 2022 koster en kubikmeter gas ca. 25 kr.

Såfremt boligpriserne ikke falder nu, så har danskerne en enorm stærk økonomi. Vores bud er at man vil kunne se, at antallet af solgte boliger for år 2022/2023 vil være i niveau med antallet af solgte i 2009/2010 altså efter finanskrisen. Vi håber ikke det går så galt men meget tyder på, at man i København og Nordsjælland nærmest oplever en halvering af antal solgte boliger i forhold til år 2021.
Rente, inflation, energipriser og selvfølgelig udbud / efterspørgsel. Disse faktorer spiller en stor rolle, når du skal have vurderet din bolig og vide hvad din bolig værd.